René le Blanc – Ich glaub noch immer an die Liebe

Op 13 oktober is de nieuwe Duitse singel van René uitgekomen met als titel “Ich glaub noch immer an die Liebe”. Een mooie vertaling van zijn grote hit “If I tell You that I love you”.

René le Blanc, vaak ‘de Nederlandse Engelbert’ genoemd, brengt een frisse wind in de Duitse schlagermarkt. Zijn nieuwste single ‘Ich glaub noch immer an die Liebe’ is niet alleen een ode aan de eeuwige liefde, maar ook een gepassioneerd dansliedje met een sambaritme.

Dit nummer is geschreven door Edwin van Hoevelaak en wekt de onwrikbare liefde voor het leven en de muziek op. Het meeslepende refrein ‘Ich glaub noch immer an die Liebe’. Dat gaat ook nooit voorbij’ klinkt als een belofte en herinnert ons eraan dat liefde altijd blijft bestaan, ongeacht de uitdagingen die het leven met zich meebrengt.

Renés beslissing om de Duitse markt te betreden is geen toeval. ‘Ik ben opgegroeid aan de Duitse grens’, vertelt hij. Met wortels die diep geworteld zijn in de muziek van grootheden als Howard Carpendale & Roland Kaiser en een persoonlijke vriendschap met de legendarische Engelbert Humperdink, is René goed gepositioneerd om nu ook in Duitsland te starten.

René le Blanc  is geen onbekende in Nederland en België. Hits als ‘If I Tell You’, die hij nu ook in het Duits heeft opgenomen, maakten hem tot een gevestigde artiest. Daarnaast is er een indrukwekkende lijst met hits uit zijn geboorteland Nederland en een hoofdrol in het populaire SBS6-programma ‘Ik Geloof In Mij’, waarmee hij de status van superster kreeg.

Hij tekende al in 2021 een platencontract bij NRGY Music en bracht verschillende hits uit die snel de hitlijsten bestormden. René le Blanc  is ook live een fenomeen. Zijn dynamische optredens, van zijn eigen hits tot polonaise, zijn legendarisch.

Maar ondanks al zijn roem blijft hij nuchter en nederig. Zijn geliefde vrouw Jolanda staat altijd aan zijn zijde en heeft niet alleen zijn hart veroverd, maar ook zijn kantoor leidt.

Met zijn nieuwste nummer ‘Ich glaub noch immer an die Liebe’ laat René le Blanc zien dat hij niet alleen een gevierde artiest in Nederland is, maar ook bereid is de harten van de Duitsers te veroveren.