Rein Mercha heeft zijn nieuwe Nederlandstalige single “Als We Samen Zijn” uitgebracht

Rein Mercha heeft zojuist zijn nieuwe Nederlandstalige single “Als We Samen Zijn” uitgebracht. Het nummer is een cover van het liedje “You To Me Are Everything” van The Real Thing en stond al eerder op zijn album ‘Vol Passie en Emotie’ uit 2013. De track heeft inmiddels meer dan 1,1 miljoen streams behaald en kreeg al jarenlang verzoeken om opnieuw uitgebracht te worden. Als vertolker van sintimuziek in Nederland heeft Rein Mercha zich een unieke positie verworven.

Hij is de enige die een cd uitbracht met in sintitaal gezongen liederen, maar daarnaast zingt hij ook in het Nederlands en Engels. Mercha is in Den Haag woonachtig en heeft in 2004 een documentaire uitgebracht genaamd “I Soeni (de Droom)”, waarin hij gedurende twee jaar van zijn leven werd gevolgd door documentairemaakster Carin Goeijers.

In 2013 nam Rein deel aan het SBS6-programma “Bloed, Zweet & Tranen”, waarin gezocht werd naar de nieuwe volkszanger van Nederland. Rein won de eerste van de in totaal zes auditierondes en wist elke ronde door te komen. Uiteindelijk behaalde hij de finale en werd hij tweede, achter Jason Bouman.

Met zijn nieuwe single “Als We Samen Zijn” bewijst Rein Mercha opnieuw zijn muzikaliteit en veelzijdigheid. Het nummer verdient het om opnieuw onder de aandacht te worden gebracht en zal zeker in de smaak vallen bij zijn fans en liefhebbers van het genre.