Patrick Marcé duikt in het diepe en presenteert debuutsingle ‘Hé Kom op’

Het leven van Patrick Marcé staat al vele jaren in het teken van
muziek. Als presentator op de radio kwam
hij in het verleden vaak in contact met Nederlandstalige
artiesten. Inmiddels werkt hij daar al meer dan 20 jaar. Met
name Hans van Aalst (Denans) gaf hem de tip om iets met
zingen te gaan doen. Destijds dook hij bij Ad Damen de studio
in om een nieuwe versie van de klassieker ‘Als het gras twee
kontjes hoog is’ op te nemen. Daar is echter verder niets mee
gedaan. Dat had mede te maken met de negatieve reacties die hij
kreeg van z’n inmiddels ex-vrouw. Zij kraakte hem af en
daardoor raakte hij compleet in mineur. Na de scheiding werd
hij liefdevol opgevangen door zijn ouders en zus, die wél vertrouwen in hem hadden. Patrick bloeide weer op en dat werd ook opgemerkt door zangeres Janske en John Medley. Zij adviseerden hem om contact op te nemen met Ronald Visch van Rood-Hit- Blauw producties uit Nijkerk. Op zijn label verschijnt nu de debuutsingle ‘Hé Kom op’.

Patrick: ’Al meer dan 30 jaar ga ik elke vrijdagavond met mijn vader naar de kroeg om te biljarten. Hij is een grote fan van countrymuziek en vroeg drie jaar geleden aan de kastelein of hij het nummer ‘Stop the World and Let Me Off’ van Declan Nerney uit de speakers wilde laten knallen. Dat is me altijd bijgebleven. Nadien zocht ik de track op internet op en toen zag ik dat de oorspronkelijke versie in 1966 al door Waylon Jennings was uitgebracht. Ik nam contact op met Tony van de Ven die een Nederlandstalige tekst heeft geschreven. Vervolgens ben ik naar producer Kees Tel in Helmond gegaan om er een hedendaagse versie van te laten maken. Met name het slagwerk, de banjo, accordeon én gitaarpartijen zorgen voor vrolijke klanken die blijven hangen. Ik zing over een vrouw die alleen is en niet weet wat ze op die dag wil gaan doen. Ik besluit haar mee te nemen en er samen een leuke dag van te maken…..’

Volgens Patrick proeft het in ieder geval naar meer. Hij is blij dat hij de sprong in het diepe heeft genomen en weer lekker in z’n vel zit. Dat merken z’n collega’s van Radio Mexico ook. Het station krijgt een facelift en diverse onderdelen worden opnieuw opgestart. Vooral het promoten en begeleiden van artiesten is iets wat Patrick graag doet. Zijn motto “Als je goed bent voor jezelf, ben je ook goed voor een ander” komt dan ook heel goed van pas.