Maakt Willem Barth met nieuwe single ‘Delen Kan Ik Je Niet’ relationele problemen bespreekbaar??

Ga er maar even voor zitten en laat de tekst van de splinternieuwe nieuwe single van Willem Barth, getiteld ‘Delen Kan Ik Je Niet’, goed op je inwerken. Ongetwijfeld zal het een aantal mensen aan het denken zetten. Willem zingt namelijk over het gevoel dat iemand krijgt als er bepaalde signalen worden afgegeven die “vertellen” dat er iets mis is in de relatie. Als dan de waarheid boven water komt kan het voorkomen dat de stoppen bij iemand doorslaan. Uiteraard probeer je positief te blijven, maar komt er niet doorheen. In ieder geval staat één ding als een paal boven water en dat is dat je hem of haar niet wilt delen met een ander.

In tegenstelling tot veel voorgaande uptempo singles heeft de uit Doetinchem afkomstige ‘oude rot’ uit het vak deze keer gekozen om het een keer iets rustiger aan te gaan doen. Dat komt volgens Willem het aangrijpende onderwerp ten goede. Ook het rustgevende pianospel dat vanaf de eerste seconde het tempo bepaald nodigt uit om je oren te spitsen.

Willem:’ Naast gezellige feestmuziek houd ik zelf ook van liedjes die vanwege een bepaalde melodielijn en tekst goed in elkaar zitten. ‘Delen Kan Ik Je Niet’ is zo’n nummer. De tekst die door Co van Raaijen is geschreven slaat gewoon de spijker op de kop. Dat het de mensen raakt heb ik aan den lijve ondervonden nadat ik het lied zong bij de opname van het TV programma Hart voor Muziek. Tijdens het eerste couplet was het muisstil in de zaal. Vrijwel meteen daarna hoorde ik veel mensenreageren met ‘oh wat mooi’. Overigens gaan de credits van het arrangement naar Frank Verkooyen van The Boom! Music Studio. Ik ben blij dat het niet alleen een albumtrack gaat worden op m’n aanstaande album, maar ook op single verschijnt’.