Leo Nardell – Want Ze Houdt Weer Van Mij

De wijze woorden die Leo Nardell heel z’n leven al uitspreekt hebben ook weer betrekking op de productie van z’n nieuwe swingende single ‘Want Ze Houdt Weer Van Mij’. Leo heeft namelijk als stelregel “We doen het goed of we doen het niet. Alle waar is naar zijn geld.” Van iets dat goedkoop is kan men niet verlangen dat het onderste uit de kan wordt gehaald. Leo werkt al vele jaren samen met producer Manfred Jongenelis. Daar zit volgens Leo een kostenplaatje aan en dat hoor je duidelijk terug in deze megaproductie. Hij ziet deze plaat dan ook als dé perfecte opvolger van ‘Zai Zai Zai’. Dat is toch tot nu toe hét paradepaardje van deze in Haarlem geboren rasartiest.

Leo: ‘Want Ze Houdt Weer Van Mij’ is eigenlijk een heel oud liedje dat Co van Raaijen ruim 30 jaar geleden voor Max Muiderman heeft geschreven. Ik hoorde deze plaat een tijdje geleden weer eens en dacht meteen, daar ga ik iets mee doen. Manfred is er vervolgens mee aan het stoeien gegaan en heeft het geheel een beetje sneller gemaakt zodat de gezelligheid er vanaf spat. Dat is het voordeel als je met een vaste producer werkt. Hij weet precies de passende sfeer te verwerken. Ik denk ook dat heel veel mensen de originele versie niet eens kennen. In ieder geval past dit nummer heel goed in mijn repertoire. Het lied blijft hangen en brengt het publiek in de juiste stemming.’

De agenda van Leo puilt inmiddels weer behoorlijk uit. Hij herinnert zich nog goed dat dit een tijdje geleden wel anders was. Omdat Leo geen jongen is die de hand ophoudt bij instanties om rond te komen begon hij een autobedrijf in Hoofddorp. Zijn vader verkocht ook auto’s, dus werd hem dat met de paplepel ingegoten. Nu de optredens weer op peil zijn denkt Leo eraan om het autoverhaal af te bouwen en zich weer volledig te concentreren op de muziek.