Jeroen van der Boom – Todo es la musica

Jeroen van der Boom (50) brengt vrijdag een zomerse single uit met Spaanse invloeden. De zanger zegt dat het nummer ‘Todo es la Musica’ totaal anders is dan de muziek die mensen van hem gewend zijn

Vanaf de eerste keer dat ik het van origine Israëlisch/Spaanse nummer hoorde, was ik erdoor gegrepen”, zegt Jeroen. “Het is totaal iets anders dan ik voorheen heb gedaan. Maar dat hoort ook bij mij. Je moet je blijven vernieuwen.” ‘Todo es la Musica’ betekent Alles is muziek en is geproduceerd door Sjors van den Eerenbeemt.

Samen met Sjors schreef Jeroen een Nederlandse tekst, maar op muzikaal vlak zijn de Spaanse invloeden goed te horen, zegt de zanger. “Natuurlijk ontbreekt ook de Spaanse flamenco-gitaar niet. Spanje is belangrijk in mijn leven. Ik ben daar getrouwd en ieder jaar vieren we er graag vakantie. De Spaanse teksten hebben we vrij vertaald naar het Nederlands. We hopen de luisteraars het gevoel te geven dat ze zich even in Spanje wanen. Het gevoel van vrijheid te hebben en je dromen achterna gaat.”