Jannes – Ik zing als de zon schijnt

Als voorloper van zijn nieuwe album presenteert Jannes een enorme meezingversie van de klassieker ‘Ik zing als de zon schijnt’. De echte liefhebbers van piratenmuziek linken deze titel natuurlijk aan de versie van De Teddybos uit 1982. Ook Bobby Prins plaatste deze track in de jaren ’90 op één van zijn albums. Ruim voordat de zangcarrière van Jannes begon was dit nummer al zeer geliefd bij hem. Met name het fijne vakantiegevoel, de gezelligheid én het bijzonder hoge meezinggehalte stemmen hem vrolijk. Dat was dan ook de reden dat hij Emile Hartkamp en Norus Padidar vroeg om deze plaat in een Jannes sound om te toveren. Uiteraard is dat gelukt.

Jannes: ‘Ik ben opgegroeid met geheime zender muziek. Daarnaast maakte de platenspeler en later de cd-speler overuren bij ons thuis. Omdat mijn ouders vroeger een grammofoonplaten/ cd-winkel hadden was ik één van hun vaste klanten. Ik kocht zelf regelmatig elpees en verzamel-cd’s. Daar stond dit lied ook meerdere keren op. In eerste instantie was ik van plan om een andere track van het album als single te bombarderen, maar vanwege de prachtige nazomer heb ik samen met mijn team besloten om ‘Ik zing als de zon schijnt’ uit te brengen. Samen met Apex Audio Visuals is er een bijzonder grappige videoclip geproduceerd. Ik ga richting het zuiden en maak leuke dingen mee. Voor wat betreft het album, de laatste puntjes worden momenteel op de i gezet. Ik begrijp dat veel mensen daar met smart op zitten te wachten, maar ik kan verklappen dat dat wachten zeker de moeite waard zal zijn. Nu alles weer een beetje normaal begint te worden hoop ik in het vervolg weer jaarlijks een album uit te brengen.’

Inmiddels genieten meerdere generaties van de muziek die Jannes ten gehore brengt. Dat geldt andersom voor Jannes ook. Hij is dankbaar dat zijn publiek hem z’n carrière gunt. Het mooiste vindt Jannes de saamhorigheid tijdens zijn optredens. ‘Als ik opa’s en oma’s met hun kleinkinderen uit het dak zie gaan op mijn muziek, geniet ik met volle teugen. Ik probeer ook altijd tijd te maken voor mijn fans. Dat doe ik al jaren en dat blijf ik ook gewoon doen,’ aldus Jannes.