Jan Smit & Marco Schuitmaker – Van Goes tot Purmerend

In een verrassende samenwerking sloegen twee van Nederlands meest geliefde volkszangers, Jan Smit en de huidige hitsensatie Marco Schuitmaker, de handen ineen en doken gezamenlijk de studio in. Het langverwachte resultaat van hun muzikale samenwerking is het aanstekelijke nummer “Van Goes tot Purmerend”, een gezellige meezinger die herinneringen oproept aan vroeger.

Marco Schuitmaker, die onlangs de hitlijsten bestormde met zijn nummer “Engelbewaarder” en daarbij oude records verbrak, heeft nu zijn artistieke krachten gebundeld met de ervaren Jan Smit. Het is een interessante wending in de carrière van Schuitmaker, die in korte tijd een grote schare fans heeft verzameld door zijn eigentijdse benadering van volksmuziek.

Het nummer “Van Goes tot Purmerend” heeft een speciale betekenis voor zowel Jan Smit als Marco Schuitmaker. In 1999 bracht Jan Smit dit nummer al eens uit als onderdeel van zijn album ‘Jantje Smit’. Nu, jaren later, heeft Marco Schuitmaker samen met zijn producer het nummer in een nieuw jasje gestoken, met een frisse en eigentijdse interpretatie als resultaat.

Jan Smit deelde zijn enthousiasme over de samenwerking zodat het  nummer nieuw leven dat heeft gekregen. “Marco heeft het nummer samen met zijn producer opnieuw vormgegeven en het eindresultaat is gewoonweg fantastisch,” aldus Jan Smit. Het lijkt erop dat deze samenwerking tussen twee generaties volksmuziek niet alleen een frisse wind brengt, maar ook een diepere waardering voor de muzikale geschiedenis met zich meebrengt.

“Van Goes tot Purmerend” belooft een brug te slaan tussen het verleden en het heden van de Nederlandse volksmuziek. Met de gecombineerde krachten van Jan Smit en Marco Schuitmaker, twee artiesten die elk op hun eigen manier een stempel hebben gedrukt op het genre, kunnen fans zich verheugen op een onvergetelijke muzikale ervaring die zowel oude als nieuwe luisteraars zal aanspreken.