Han de Kapper gaat voor ’n zomeravond in Avignon

Bij de release van deze single hoort wel een heel bijzonder verhaal. Als kind opgegroeid in een wereld van muziek, echter niet de populaire Nederlandse Muziek……maar de klassieke muziek.

De Oma van Han de Kapper, die we zo ook blijven noemen, was een zeer begenadigd Operazangeres, en gaf ook Han zijn eerste pianolessen, daar waar Opa viool speelde……dus meer dan dat mog met muziek opgegroeid.

Want als dit nog niet genoeg zegt over de aanraking met muziek, zo zong de Moeder van Han in de eind jaren 50 en zijn nog vastgelegd op de mooie ‘Bakkeliet’ platen en had zij een klassiek balletschool, waar Vader trompet speelde in Swing Orchestra. Maar dan groei je op in dit muzikale geweld en wordt je kapper, een passie die je uitoefent en waarbij je op ’n dag ook de ‘haren’ van diverse BN’ers gaat doen, waaronder ook artiesten uit de Vaderlandse Showbusiness.

Zo kom je op een totaal andere manier terecht in de wereld van Glitter & Glamour, en als kapper word je ook een soort van vertrouwenspersoon achter de stoel bij het horen van de nieuwste verhalen, persoonlijk en de roddels uit het vak. Je laat zo af en toe al knippend je stem even horen als je meezingt met een plaat die er gedraaid wordt, en de verbazing slaat je klanten dan om de oren van “He Han,……man jij kan echt zingen”

Je stopt dit in de ijskast maar het blijft een verborgen hobby, die je vaak in de badkamer terug laat horen en zo af en toe op een feestje. Na bijna alles gezien, gehoord en beleeft te hebben voor en achter de schermen, komt de dag mooi geweest. Je gaat naar Gran Canaria en je gaat daar samen met je partner wonen en oefent daar nog wel het vak van kapper uit met dezelfde passie, echter in een wereld van zee, strand en zon.

Wat onveranderd bleef was die ‘verborgen droom en talent’ en als, ja als, je die gewoon een keer professioneel wilt beleven, dan doe je het goed. En dat moment is nu. Liefhebber van het Nederlandse lied, en de mooiste melodien uit de jaren 60-70 en 80er jaren deden Han besluiten om een van zijn pareltjes in het Nederlands te gaan vertolken. Vroeg zijn beste vriendin Marianne Weber of zij de tekst wilde schrijven, en het succesvolle productieteam van Marianne Weber’s (Emile Hartkamp & Norus Padidar) al haar successen in te schakelen.

Het eindresultaat mag er wezen. Wars van de nieuwe trends, beats……maar muziek toen als het destijds bedoeld was in het sentiment te behouden, en dat is prachtig gelukt. ’n Zomeravond in Avignon is de titel, en een cover van Mireille Matthieu “An einem sonntag in Avignon”

Wij zouden zeggen kapper zul je altijd blijven, maar de artiest in je zal men straks vaker willen gaan horen.