Gertjan Wels – Ik ben niet van jou

Met deze unieke feestplaat “Ik ben niet van jou” met een geweldig tekst heeft Gertjan Wels een absolute oorwurm te pakken en heeft hij naar 5 jaar stilte helemaal zijn weg gevonden.

Gertjan: Ik wordt het meest gelukkig van volkse muziek, omdat daarin de ruimte zit voor het echte gevoel wat bij mij hoort. Dit nummer is geschreven door Frank Swenne die in het verleden al eens vergeleken werd met Pierre Kartner door zijn melancholische teksten en prachtige melodieën.
We hebben veel mooie gesprekken gehad over het leven en de muziek en daarin voelde we beide die muzikale click!. Binnen een paar dagen stuurde Frank mij een gitaarlijntje met de tekst en de melodie en ik wist: Dit is hem!! “ Dit liedje is niet verzonnen maar een waargebeurd verhaal en daardoor is de tekst ook zo sterk. En in echte volksmuziek waar ruimte is voor een traan is er op datzelfde moment ook ruimte voor een lach of een feestje.

Gertjan heeft naar een lange periode van tegenslagen waarin hij bijna alles verloren heeft zijn leven weer opgebouwd. De belangrijkste levensles die hij uit deze periode heeft gehaald is dat hij nu voor zichzelf niet meer achter succes wil en hoeft aan te jagen, maar gewoon het geluk heeft gevonden met zijn lieve dochters en natuurlijk in de mooie Nederlandstalige muziek!