Gerrit Vos – Jij krijgt mijn tranen niet cadeau

De nieuwe single Jij krijgt mijn tranen niet cadeau van Gerrit Vos staat bol van vrolijke klanken. Zo gek is dat nou ook weer niet omdat zijn vaste producer Manfred Jongenelis daar natuurlijk een behoorlijke reputatie in heeft. Met name de opgewekte accordeonpartijen die Manfred zelf heeft ingespeeld, komen als een rode draad terug in het uptempo nummer waar je absoluut niet bij stil kunt blijven staan. Stil blijven staan tijdens een optreden van Gerrit is overigens bijna niet voor te stellen. Hij kijkt eerst even welk publiek aanwezig is en bepaalt ter plekke wat hij gaat zingen. Zijn repertoire is erg breed en hij zingt niet alleen maar Nederlandstalige liedjes. Naast evergreens van Frans Bauer, Jannes en Corry Konings vermaakt hij zijn fans ook met nummers van Elvis Presley, Fats Domino en Roy Orbison.

Omdat Gerrit regelmatig bij zijn maatje Manfred Jongenelis op de koffie komt wordt er veel over muziek gesproken. Zijn vorige plaat Duizend rode rozen verscheen bijna een jaar geleden en vond Gerrit het de hoogste tijd worden voor een opvolger. Hij wilde een compleet nieuw liedje en vroeg aan Manfred of hij daar een leuk idee over had. Dat is aan hem wel toevertrouwd. Samen met Carlo Rijsdijk heeft hij Jij krijgt mijn tranen niet cadeau geproduceerd die bij platenlabel RoodHitBlauw wordt uitgebracht. De samenwerking met Ronald Visch van RHB omschrijft Gerrit ook als zeer prettig. Zij kennen elkaar ook al jaren en weten wat ze aan elkaar hebben.

Gerrit weet ook al welke single hij over drie maanden gaat lanceren. Hij houdt de titel nog even geheim, maar hij is ervan overtuigd dat zijn fans dit echt kunnen waarderen. Het enigste wat hij daarover wil vertellen is dat het een 2.0 versie betreft van een lied dat hij eerder uitbracht en nog steeds een van de meest gevraagde verzoekplaatjes is tijdens zijn optredens.