Frans Bauer en Sieneke lijken goud in handen te hebben

Het succes wat Frans Bauer met Marianne Weber in de jaren 90 had, was ongekend. Achtentwintig jaar later beleeft de zanger opnieuw dit gevoel, niet met Marianne maar met Sieneke. Na vijftien jaar zonder hem, werkt Frans weer samen met Emile Hartkamp.

Frans Bauer en Sieneke lijken goud in handen te hebben met het duet Vaya Con Dios wat afgelopen week is uitgekomen. De zanger uit Fijnaart, die al heel wat heeft meegemaakt in zijn carrière kan zijn geluk niet op. „Dit slaat echt alles, de views van het bekijken van de videoclip schieten met duizenden per minuut omhoog. Dit evenaart het succes van De Regenboog, wat ik met Marianne Weber heb uitgebracht in 1997. Ik durf het nu wel te zeggen, dat Sieneke de nieuwe koningin is van het levenslied.”

Dit nummer is helemaal bijzonder omdat het ook weer de eerste samenwerking is tussen muziekproducent Emile Hartkamp en Frans.

Vijftien jaar zonder elkaar, zijn Emile en ik weer de studio ingedoken. We hadden geen ruzie, maar gingen gewoon onze eigen kant op. Even wat anders proberen. Op een dag spraken we elkaar en gelijk was er weer die chemie. Van het één kwam het ander, met als resultaat dat we de studio zijn ingedoken. Dit liedje is met zoveel liefde door ons in elkaar gezet. Vergelijk het als een kindje wat je krijgt, zo is het echt.”