Appie Hein geeft oude Deutsche Schallplatte een Nederlandstalige look

Nadat Appie Hein begin dit jaar zijn eerste officiële single ‘Mijn leven gaat door’ uitbracht bij platenlabel Rood-Hit-Blauw is hij overladen met positieve reacties. Daarnaast wist Appie niet wat hem overkwam m.b.t. de boekingen. Drie optredens per week is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Hij heeft volop plannen zijn repertoire uit te breiden en is daarom ook best trots op z’n nieuwste wapenfeit ‘Eerst kwam de zon op’. Het is Nederlandstalige bewerking op de Deutsche Schallplatte ‘Zuerst kam die Zonne’ van Manfred Morgan die dateert uit 1971.

Appie: ’De originele versie hoorde ik een jaar of 3 geleden voor het eerst bij de Zwarte Pannenkoekenparade.Dit is een jaarlijks terugkerend festival bij piratenstation Radio PUT FM waarbij enkel vinyl schijfjes worden gedraaid. Een collega-zendamateur haalde op een gegeven moment de single van Manfred Morgan uit z’n platenkoffer en deze schalmde even later uit de speakers. Ik vond het gezellig klinken en dacht op dat moment al om hier ooit iets mee te gaan doen. Uiteindelijk heb ik de tekst in het Nederlands herschreven en ben hier mee naar Bryan Stelten van Studio Artists Choice gegaan. Hij was ook verantwoordelijk voor de voorganger en weet precies wat ik wil. Het tempo is een tikkeltje verhoogd en het arrangement in een nieuw jasje gestoken. De accordeonpartijen heeft Bryan ingespeeld. Ik ben Bryan heel erg dankbaar voor deze productie. Hij heeft het echt geweldig goed gemaakt’.

Trots is de uit Limburg afkomstige etherpiraat en zanger ook op zijn vrouwtje Karin. ‘Normaal gesproken wil ze niet in de spotlights staan, maar voor deze keer stemde ze toe om vrijwillig te figureren in de videoclip. Tijdens de opnames, die overigens op een prachtige dag plaatsvonden, zie je haar lachen en stralen van blijdschap’, glundert Appie.