Anthony Fokkema komt met het aangrijpende lied ‘Vecht & Leef’

Ruim een maand geleden verscheen de autobiografische verzamel CD ‘Anthony Fokkema zingt levensliedjes’. Anthony heeft ondertussen veel positieve reacties ontvangen.

Anthony reed twee jaar geleden door Apeldoorn en zag op een gegeven moment het cafetaria van Frank van Etten. Hij had wel trek en besloot naar binnen te gaan om een frietje te bestellen. Op dat moment was Frank ook aanwezig. Ze kennen elkaar al meer dan 20 jaar en hebben allebei in hun leven al heel wat meegemaakt. Omdat je die rugzak altijd bij je draagt kan muziek daar inhoud aan geven. Tijdens dat gesprek gaf Frank aan zoveel inspratie te hebben dat hij een lied voor Anthony wilde schrijven. Dat resulteerde in het nummer ‘Vecht & Leef’. Op dat moment is daar verder niets mee gedaan, toch vond Anthony het jammer om het te laten liggen en er niets mee te doen.

Anthony:’Op het moment dat ik bezig was een aantal liedjes voor het album te selecteren dacht ik meteen aan dit nummer. Het kenmerkt zich door een hele goede tekst waar veel mensen zich in kunnen vinden. Met de in Apeldoorn geboren demo ben ik naar mijn vaste producer Manfred Jongenelis gegaan. Hij heeft het lied voorzien van nieuwe invloeden. Het resultaat is echt helemaal te gek. Ik ben blij dat ik deze keuze heb gemaakt. Als het alleen bij een albumtrack was gebleven, was de kans groot dat het in een vergeethoekje was geraakt.